Unidek Reno Sporen


Foto, Tekst

‘Puur gemak’ met Unidek Reno Sporen in Arnhem

Een monumentaal bedrijfspand voorzien van een nieuw dak op een plek waar geen bouwkraan kan komen. Geen probleem met Unidek Reno Sporen.

Arnhem, 211119 Unidek Reno Sporen Foto: Sjef Prins - APA Foto

Het project

Hoe voorzie je een monumentaal pand van een nieuw dak, op een locatie waar geen bouwkraan kan komen? Met Unidek Reno Sporen vond Van Ginkel Bouw en Onderhoud uit Elburg de oplossing voor dit vraagstuk. De lichte sandwichelementen zijn handzaam en makkelijk te verwerken, ervaart de uitvoerder van het renovatieproject in hartje Arnhem.

Aannemer:Van Ginkel Bouw en Onderhoud

Project:Renovatie monumentaal bedrijfspand

Product:Unidek Reno Sporen

Arnhem, 211119 Unidek Reno Sporen Foto: Sjef Prins - APA Foto

Handzaam

Van Ginkel Bouw en Onderhoud renoveert voor een particuliere opdrachtgever een voormalig bedrijfspand in het Arnhemse centrum. Gebouwd in 1930 en gelegen aan de Jansbinnensingel maakt het pand deel uit van het beschermd stadsgezicht. De bovenleiding van de trolleybussen, die hier vlak voor het gebouw langsrijden, maken het onmogelijk om een bouwkraan bij het werk te plaatsen. “Dat de panelen, ondanks hun afmeting, zo handzaam zijn, is voor ons de voornaamste reden om te kiezen voor Unidek Reno Sporen”, zegt Yoran van Ginkel, eigenaar en meewerkend uitvoerder van het bouwbedrijf. “We werken hier met panelen van 6,5 meter lang en een meter breed, maar die zijn prima handmatig te plaatsen.”

Puur gemak
Unidek Reno Sporen zijn geïsoleerde sandwichpanelen die op elke lengte tot acht meter en met een RC-waarde tot en met 8.0 leverbaar zijn. “Ook de hoge RC-waarde telde mee in onze afweging”, laat Van Ginkel weten. “Voordeel is bovendien dat er geen extra folies nodig zijn.” De panelen zijn al voorzien van een waterkerende en damp-open folie. Een folie-overlap met plakstrip zorgt eenvoudig voor een goede afdichting van de naden. “Puur gemak”, vindt Van Ginkel.
Dat geldt ook voor de verwerking van de panelen. De dakvorm van het pand is niet eenvoudig. “Zes kepers en een kil”, karakteriseert de uitvoerder de complexiteit. Alle sporen van de kap zijn vernieuwd. “De panelen zijn makkelijk te verwerken. Je schroeft ze door de tengels heen aan de sporen vast, dus het ging vrij vlot.”
Arnhem, 211119 Unidek Reno Sporen Foto: Sjef Prins - APA Foto
In totaal is zo ruim 200 vierkante meter dakoppervlak van Unidek Reno Sporen voorzien. Als de renovatie klaar is, biedt het pand ruimte aan drie appartementen.
Previous